Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018

Τι Σιμωνία - Τι Συμμορία της Σ.Τ.Λ.


Κώστας Γ. Δημητρακόπουλος
Καποδιστρίου 12 - Λαμία
Τ.Κ. 35 100
Τηλ. 6977 882119, 22310 42412


ΠΡΟΣ

1000 mail (κ.κ. Συνεταίρους - 250 δικηγόροι της Φθιώτιδας - ΜΜΕ Φθιώτιδας - 

ΜΜΕ Αθηνών και σε διάφορες άλλες κατηγορίες πολιτών της Φθιώτιδας).


 28 Ιανουαρίου 2018

Τι Σιμωνία - Τι Συμμορία της Σ.Τ.Λ.
Όπως και τότε, έτσι και σήμερα …
Διαβάστε λοιπόν φίλοι μου και θα καταλάβετε…
Μήπως και στην περίπτωση μας δωροδοκήθηκαν Υπουργοί, Αρεοπαγίτες, κ.α. ;
Γιατί ενώ γνωρίζουν το θέμα πολύ καλά όλοι οι Βουλευτές της Φθιώτιδας δεν έφεραν αυτό το Μεγάλο Σκάνδαλο του Αιώνα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας των 22 δισεκατομμυρίων χρυσών δραχμών στη Βουλή..
Μήπως πρέπει και Σήμερα - όπως και τότε προ 140 χρόνια - ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναδείξει το ΜΕΓΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ αντί να το ΚΡΥΒΕΙ για 17 ολόκληρα χρόνια ;
Ο Άρειος Πάγος καυχάται ότι αποτελείτε από Αγγέλους, αλλά πρέπει να ανακαλύψει στις τάξεις του και τους Διαβόλους και να τους αποβάλλει….

Έφτασε η ώρα που ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διατάξει ΕΡΕΥΝΑ για το Μεγάλο Σκάνδαλο του Αιώνα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας με τη σκόπιμη συγκάλυ
ψη από τη Δικαιοσύνη και την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και από τους Βουλευτές της Φθιώτιδας όλων των Πολιτικών Κομμάτων.=================================

Η πρώτη παραπομπή υπουργών στο Ειδικό Δικαστήριο
Σιμωνιακά: Ένα μεγάλο εκκλησιαστικό σκάνδαλο (1875)

Η δωροδοκία των υπουργών από μητροπολίτες – Η αποκάλυψη του σκανδάλου και η δίκη των υπευθύνων – Οι αυστηρές ποινές που επιβλήθηκαν.

Ένα μεγάλο εκκλησιαστικό σκάνδαλο που συγκλόνισε την κοινή γνώμη στη χώρα μας, στα τέλη του 1875 και τις αρχές του 1876, ήταν "Τα Σιμωνιακά".

Αποκαλύφθηκε ότι δύο υπουργοί της κυβέρνησης Βούλγαρη που είχε παραιτηθεί τον Απρίλιο του 1875, είχαν δωροδοκηθεί για να επηρεάσουν την Ιερά Σύνοδο στην εκλογή τριών επισκόπων. 

Πώς προέκυψε η λέξη "Σιμωνιακά", με την οποία έμεινε αυτό το σκάνδαλο στην ιστορία; Σιμωνία είναι η κατόπιν παροχής χρηματικού ανταλλάγματος άσκηση της εκκλησιαστικής εξουσίας από κληρικό.

Η λέξη "σιμωνία", προέρχεται από τον Σίμωνα τον Μάγο ο οποίος επιδίωξε να εξαγοράσει τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος, προσφέροντας χρήματα στον απόστολο Πέτρο, ο οποίος αποδοκίμασε τη συμπεριφορά του.

Το σκάνδαλο αυτό, γνωστό ως "στηλιτικά", είχε σαν αποτέλεσμα να παραπεμφθεί σε δίκη ολόκληρη η κυβέρνηση Βούλγαρη. Ο ίδιος δεν καταδικάστηκε, ωστόσο αποσύρθηκε από την πολιτική και δύο χρόνια αργότερα (1877) πέθανε.

Το δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του στις 31 Μαρτίου 1876. Όλοι οι κατηγορούμενοι, εκτός από έναν, καταδικάστηκαν.

 Έτσι έληξαν τα "Σιμωνιακά" που συγκλόνισαν την Ελλάδα, 140 χρόνια περίπου πριν και "οδήγησαν" για πρώτη φορά υπουργούς στο Ειδικό Δικαστήριο. 

Η συνέχεια στο protothema.gr
Σιμωνιακά: Ένα μεγάλο εκκλησιαστικό σκάνδαλο (1875)